Koken in de horeca
Code | Geldig vanaf |
---|---|
C0021 | 01-04-2019 |
In het scholingstraject van de certificaathouder komen vaardigheden aan de orde die nodig zijn om het praktische/hands-on ‘keukenwerk’ te kunnen uitvoeren. De belangrijkste taken voor de certificaathouder in de horecakeuken zijn het maken van een mise-en-place; het bereiden van gerechten en componenten; het afwerken hiervan voor uitgifte en het schoonmaken. Ook zorgt hij voor ontvangst, controle en opslag van geleverde producten. Het scholingstraject is praktijkgericht en bevat daarnaast ondersteunende theorie.
Zij-instromers, werkenden die nog niet een diploma/ certificaat hebben, werkzoekenden die willen gaan werken in de keuken.
Het scholingstraject voorziet in de enorme behoefte om nieuw keukenpersoneel (in combinatie met een scholingstraject) aan boord te krijgen en versneld inzetbaar te hebben. En om te investeren in professionaliteit en binding van bestaande medewerkers. Het certificaat vergroot de kans op doorstroom naar de volledige kwalificatie Kok. Uit onderzoek* blijkt dat er een groot tekort aan keukenpersoneel bestaat in de horeca en dat een belangrijk deel van de vacatures moeilijk vervulbaar is. Ook het verloop in de branche is hoog. *Groenemeijer, L., J. de Kort, B. Marchal, M. Grotenhuis & J. Zwaneveld (2017), Arbeidsmarkt en opleidingsbehoeften Horeca. ABF Research: Delft.
Met dit certificaat kan snel nieuw personeel worden toegerust en ingezet. Het scholingstraject bereidt de certificaathouder voor op de meeste praktische taken in de keuken zoals het maken van de mise en place, koken en schoonmaken.
Er is (nog) geen leermiddel beschikbaar in de leermiddelen catalogus. Wilt u ook uw leermiddelen zichtbaar hebben in dit register? Ga dan naar het Koppelpunt Catalogusinformatie van Kennisnet.
Crebo | Kwalificatie | Dossier | Niveau | Diplomeren tot |
---|---|---|---|---|
25180 | Kok | Keuken | 2 | - |