Voeding

Crebocode Geldig vanaf Inschrijven tot Diplomeren tot
23392 01-08-2024 - -

Alle beginnend beroepsbeoefenaren in het werkveld voeding werken aan de ontwikkeling, productie, verpakking en kwaliteit van voeding voor menselijke of dierlijke consumptie. Zij hebben een passie voor voeding. De beginnend beroepsbeoefenaren zijn zich voortdurend bewust van het feit dat voeding veilig moet zijn voor menselijke of dierlijke consumptie. De kwaliteit van voeding staat bovenaan zonder daarbij de kosten en de baten uit het oog te verliezen. Van beginnend beroepsbeoefenaren wordt verwacht dat zij nauwkeurig en veilig werken. Bij het realiseren van het gewenste resultaat is de beginnend beroepsbeoefenaar gedisciplineerd, kritisch en standvastig. De beginnend beroepsbeoefenaar levert een actieve bijdrage aan de verbetering van voeding en/of het verantwoord gebruik van voeding. De beginnend beroepsbeoefenaar werkt binnen de kaders van de kwaliteitszorgsystemen en is flexibel, alert en proactief. In het werkveld voeding zijn werken in teamverband, collegialiteit, klantgerichtheid (interne en externe klanten), werken met aandacht voor arbo, milieu, gezondheid en goed werknemerschap belangrijk. Elke beroepsbeoefenaar krijgt in toenemende mate te maken met de perceptie van de consument over voeding en het productieproces. De voedingssector neemt voedselveiligheid en de risico’s van voeding uiterst serieus. De beginnend beroepsbeoefenaar voelt eigenaarschap voor de voeding. Elke beroepsbeoefenaar is voortdurend bereid diens eigen capaciteiten verder te ontwikkelen. De wereld van de voedingsmiddelenindustrie is continu in beweging: dat vraagt van beginnend beroepsbeoefenaren dat ze wendbaar zijn om om te kunnen gaan met veranderingen in bijvoorbeeld het groeiend belang van data en automatisering, verduurzaming en bewuste voeding.

Code Titel
C0162 Beheersen voedingsproductie
C0167 Uitvoeren voedingsproductie
C0169 Voedselveiligheid in de productieketen - basis
C0170 Voedselveiligheid in de productieketen - verdieping
Kwalificaties
Crebo Kwalificatie Niveau Geldig vanaf Inschrijven tot Diplomeren tot
25977 Medewerker voeding, technologie en techniek 2 01-08-2024 - -
25978 Vakbekwaam medewerker voeding, technologie en techniek 3 01-08-2024 - -
25979 Vakexpert voeding, technologie en techniek 4 01-08-2024 - -
25980 Vakexpert voeding, kwaliteit en productontwikkeling 4 01-08-2024 - -