Gastvrijheid in de zorg

Code SBU Aard van keuzedeel Geldig vanaf Inschrijven tot Certificaten Beroepsvereisten
K0153 240 Verbredend 01-03-2016 - Ja -

In dit keuzedeel is het uitgangspunt dat de leerling opgeleid is in de horeca en deze deskundigheid gaat toepassen bij zorgaanbieders. Daarmee ligt het accent van dit keuzedeel op kennis en vaardigheden om gastvrijheid toe te passen bij zorgaanbieders.

Toon eerdere overlapchecks Verberg eerdere overlapchecks
Geen overlap
Ondoelmatige overlap
Code Titel Resultaat
Doe de overlapcheck voor dit keuzedeel

Er is geen kwalificatie gevonden.

Er is sprake van ondoelmatige overlap.
Is er overlap?
Overlappende werkprocessen
Niveau complexiteit
Niveau verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Overlap vakkennis en vaardigheden
Niveau vakkennis en vaardigheden
Omvang vakkennis en vaardigheden
Er bestaat al een door de minister vastgestelde koppeling tussen deze kwalificatie en dit keuzedeel.
Dit keuzedeel is ontwikkeld voor deze kwalificatie. Er kan daarom geen sprake zijn van ondoelmatige overlap.
Er is geen overlap informatie gevonden.

Vul onderstaande gegevens in om een check uit te laten voeren door de Toetsingskamer.

Uw aanvraag is succesvol verwerkt. U ontvangt bericht als de check gereed is. Het aantal aanvragen voor een overlapcheck is onverwacht fors toegenomen. Het is niet uitgesloten dat dit tot vertraging zal leiden bij het verwerken van de aanvragen. De Toetsingskamer SBB stelt alles in het werk om aanvragen zo snel mogelijk te verwerken.

Er is een fout opgetreden bij het versturen van uw verzoek naar de beheerder, probeer het later nog een keer.

Er is (nog) geen leermiddel beschikbaar in de leermiddelen catalogus. Wilt u ook uw leermiddelen zichtbaar hebben in dit register? Ga dan naar het Koppelpunt Catalogusinformatie van Kennisnet.

Extra informatie met betrekking tot het mbo-certificaat

In de diverse zorginstellingen werken naast zorgmedewerkers ook medewerkers met een niet zorgachtergrond zoals in de technische dienst, administratie en de keuken. Niet al deze mensen hebben intensief contact met patiënten van de zorginstelling, maar voor die groep die dit heeft is basale kennis van de zorg en ziektebeelden noodzakelijk om de patiënt op een goede manier tegemoet te treden. Dit is van belang voor het welzijn van patiënten, alsmede om goed te kunnen functioneren in werkomgeving binnen de zorg. Zeker nu de zorg complexer wordt en patiënten vaak later in zorginstellingen opgenomen worden dan voorheen. Een groep die veel met patiënten te maken heeft zijn de gastvrouwen en gastheren. Dit keuzedeel is bedoeld als bijscholing voor gastheren en gastvrouwen en medewerkers facilitaire dienstverlening (niveau 2) met frequent contact met de patiënt.

Kerntaken en Werkprocessen
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Treedt op als aanspreekpunt
Adviseert en informeert de gasten
Bereidt gerechten/snacks/dranken
Rapporteert signalen over gasten
Handelt in onverwachte situaties
Omgaan met wensen en bezwaren
Gekoppelde kwalificaties
Crebo Kwalificatie Dossier Niveau Inschrijven tot
25168 Gastheer/-vrouw Bediening 2 -
25499 Medewerker facilitaire dienstverlening Dienstverlening 2 -
25959 Medewerker facilitaire dienstverlening Dienstverlening 2 -
25171 Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Bediening 3 -