Geactualiseerd statusoverzicht De processtappen voor ‘Ontwikkelen, vaststellen, publiceren en registreren van kwalificatiedossiers en kwalificaties’ zijn geactualiseerd. Bekijk het geactualiseerde document.

Vegan keuken

Code SBU Aard van keuzedeel Geldig vanaf Inschrijven tot Certificaten Beroepsvereisten
K1337 240 Verdiepend 22-07-2022 - Nee Nee

In dit keuzedeel leert de beginnend beroepsbeoefenaar hoe hij/zij technieken die hij/zij in de kwalificatie geleerd heeft zo kan aanpassen dat hij/zij groenten de hoofdrol kan laten spelen. Door brede en specialistische kennis over bereidingen, functionaliteiten en het smaakpallet van plantaardige producten, leert de beginnend beroepsbeoefenaar veganistisch koken vanuit een gastronomisch perspectief. De beginnend beroepsbeoefenaar verdiept zich in actuele veganistische thema’s als eiwittransitie, vegan pastry, raw food, vetten en oliën en vleesvervangers. Dit keuzedeel gaat om het creëren van een nieuw gerecht of menu op basis van specialistische kennis over producten en bereidingswijze. Hierbij weet de beginnend beroepsbeoefenaar rekening te houden met smaakopbouw, de samenhang van technieken, bereidingswijzen en textuur van de producten. Tevens houdt hij/zij rekening met en kan inspelen op de wensen en verwachtingen van de verschillende stromingen en doelgroepen, zoals flexitariërs, fruitariërs en raw vegans.

ROC van Amsterdam, Dutch Cuisine, Gastronomisch Gilde en SBB

Toon eerdere overlapchecks Verberg eerdere overlapchecks
Geen overlap
Ondoelmatige overlap
Code Titel Resultaat
Doe de overlapcheck voor dit keuzedeel

Er is geen kwalificatie gevonden.

Er is sprake van ondoelmatige overlap.
Is er overlap?
Overlappende werkprocessen
Niveau complexiteit
Niveau verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Overlap vakkennis en vaardigheden
Niveau vakkennis en vaardigheden
Omvang vakkennis en vaardigheden
Er bestaat al een door de minister vastgestelde koppeling tussen deze kwalificatie en dit keuzedeel.
Dit keuzedeel is ontwikkeld voor deze kwalificatie. Er kan daarom geen sprake zijn van ondoelmatige overlap.
Er is geen overlap informatie gevonden.

Vul onderstaande gegevens in om een check uit te laten voeren door de Toetsingskamer.

Uw aanvraag is succesvol verwerkt. U ontvangt bericht als de check gereed is. Het aantal aanvragen voor een overlapcheck is onverwacht fors toegenomen. Het is niet uitgesloten dat dit tot vertraging zal leiden bij het verwerken van de aanvragen. De Toetsingskamer SBB stelt alles in het werk om aanvragen zo snel mogelijk te verwerken.

Er is een fout opgetreden bij het versturen van uw verzoek naar de beheerder, probeer het later nog een keer.

Hierbij een overzicht van geregistreerde beschikbare leermiddelen voor dit product van de kwalificatiestructuur. Wilt u ook uw leermiddelen zichtbaar hebben in dit register? Ga dan naar het Koppelpunt Catalogusinformatie van Kennisnet.

STATUS: Leverbaar
K1337 In dit keuzedeel leer je over alles over de vegan keuken. Je leert welke voedingswaarden er in plantaardige producten zitten, hoe je deze kunt bereiden, en hoe je daarmee gerechten samenstelt.
STATUS: Leverbaar
Kerntaken en Werkprocessen
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Ontwikkelt ideeën en recepten voor vegan producten, gerechten en menu’s
Bereidt vegan producten, gerechten en menu’s
Ontwikkeld voor kwalificatie(s)
Crebo Kwalificatie Dossier Niveau
25179 Gespecialiseerd kok Keuken 4 -
25181 Leidinggevende keuken Keuken 4 -
25182 Zelfstandig werkend kok Keuken 3 -