Vegan keuken
Code | SBU | Aard van keuzedeel | Geldig vanaf | Inschrijven tot | Certificaten | Beroepsvereisten |
---|---|---|---|---|---|---|
K1337 | 240 | Verdiepend | 22-07-2022 | - | Nee | Nee |
In dit keuzedeel leert de beginnend beroepsbeoefenaar hoe hij/zij technieken die hij/zij in de kwalificatie geleerd heeft zo kan aanpassen dat hij/zij groenten de hoofdrol kan laten spelen. Door brede en specialistische kennis over bereidingen, functionaliteiten en het smaakpallet van plantaardige producten, leert de beginnend beroepsbeoefenaar veganistisch koken vanuit een gastronomisch perspectief. De beginnend beroepsbeoefenaar verdiept zich in actuele veganistische thema’s als eiwittransitie, vegan pastry, raw food, vetten en oliën en vleesvervangers. Dit keuzedeel gaat om het creëren van een nieuw gerecht of menu op basis van specialistische kennis over producten en bereidingswijze. Hierbij weet de beginnend beroepsbeoefenaar rekening te houden met smaakopbouw, de samenhang van technieken, bereidingswijzen en textuur van de producten. Tevens houdt hij/zij rekening met en kan inspelen op de wensen en verwachtingen van de verschillende stromingen en doelgroepen, zoals flexitariërs, fruitariërs en raw vegans.
ROC van Amsterdam, Dutch Cuisine, Gastronomisch Gilde en SBB
Code | Titel | Resultaat |
---|
Hierbij een overzicht van geregistreerde beschikbare leermiddelen voor dit product van de kwalificatiestructuur. Wilt u ook uw leermiddelen zichtbaar hebben in dit register? Ga dan naar het Koppelpunt Catalogusinformatie van Kennisnet.
Crebo | Kwalificatie | Dossier | Niveau | |
---|---|---|---|---|
25179 | Gespecialiseerd kok | Keuken | 4 | - |
25181 | Leidinggevende keuken | Keuken | 4 | - |
25182 | Zelfstandig werkend kok | Keuken | 3 | - |