Leidinggevende bediening

Crebocode Niveau Geldig vanaf Inschrijven tot Diplomeren tot
25170 4 01-08-2015 - -

Naast de basistypering is het volgende kenmerkend voor het profiel van de Leidinggevende bediening. De Leidinggevende bediening is ingesteld op het bereiken van commerciële effectiviteit. Daartoe richt hij alle activiteiten op de gast en zijn belangen. Hij stemt de producten en diensten af op relevante ontwikkelingen in de markt en koopt producten en diensten op verantwoorde wijze in. Kenmerkend voor de beroepshouding van de Leidinggevende bediening is tevens dat hij is ingesteld op interpersoonlijke effectiviteit. Hij staat open voor gevoelens, houding en motivatie van anderen en laat dit in zijn handelen tot uiting komen. Naast het bovenstaande is het tevens van belang dat de Leidinggevende bediening beschikt over coachings- en aansturingsvaardigheden en kan luisteren, om (lerende) medewerkers op de werkvloer optimaal en persoonsgericht te kunnen begeleiden.

Code Titel
Geen documenten gevonden
Doe de overlapcheck voor deze kwalificatie

Er is geen keuzedeel gevonden.

Er is sprake van ondoelmatige overlap.
Is er overlap?
Overlappende werkprocessen
Niveau complexiteit
Niveau verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Overlap vakkennis en vaardigheden
Niveau vakkennis en vaardigheden
Omvang vakkennis en vaardigheden
Er bestaat al een door de minister vastgestelde koppeling tussen deze kwalificatie en dit keuzedeel.
Dit keuzedeel is ontwikkeld voor deze kwalificatie. Er kan daarom geen sprake zijn van ondoelmatige overlap.
Er is geen overlap informatie gevonden.

Vul onderstaande gegevens in om een check uit te laten voeren door de Toetsingskamer.

Uw aanvraag is succesvol verwerkt. U ontvangt bericht als de check gereed is. Het aantal aanvragen voor een overlapcheck is onverwacht fors toegenomen. Het is niet uitgesloten dat dit tot vertraging zal leiden bij het verwerken van de aanvragen. De Toetsingskamer SBB stelt alles in het werk om aanvragen zo snel mogelijk te verwerken.

Er is een fout opgetreden bij het versturen van uw verzoek naar de beheerder, probeer het later nog een keer.

Hierbij een overzicht van geregistreerde beschikbare leermiddelen voor dit product van de kwalificatiestructuur. Wilt u ook uw leermiddelen zichtbaar hebben in dit register? Ga dan naar het Koppelpunt Catalogusinformatie van Kennisnet.

STATUS: Leverbaar
De gastheer/-vrouw werkt in horecabedrijven met verschillende formules zoals restaurants, bars, feestruimten en vergader-/congrescentra. Soms bedient hij internationale gasten. Hij stemt zijn werkzaamheden, producten en diensten af op de wensen van de gast. De grote variatie van opdrachten,…
STATUS: Leverbaar
Begroten van financiën
STATUS: Leverbaar
Bewaken van financiën
STATUS: Leverbaar
Deze licentie geeft je toegang tot de online leeromgeving: SVH Horecatalent. Het is een opzichzelfstaande leeromgeving en is geschikt voor zowel Gastheer/-vrouw (niveau 2), Zelfstandig werkend Gastheer/-vrouw (niveau 3) als Leidinggevende Bediening (niveau 4). Alle theorie wordt op een interactieve…
STATUS: Leverbaar
Deze licentie geeft je toegang tot de online leeromgeving: SVH Horecatalent. Het is een opzichzelfstaande leeromgeving en is geschikt voor zowel Gastheer/-vrouw (niveau 2), Zelfstandig werkend Gastheer/-vrouw (niveau 3) als Leidinggevende Bediening (niveau 4). Alle theorie wordt op een interactieve…
1 - 5 van 35
Kerntaken en Werkprocessen
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Voert voorbereidende werkzaamheden uit
Neemt reserveringen aan
Ontvangt gasten
Adviseert gasten en neemt de bestelling op
Maakt dranken serveergereed
Serveert de bestelling en ruimt af
Creëert en onderhoudt de sfeer
Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
Voert afrondende werkzaamheden uit
Werkt met de kassa
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Controleert de voorraad
Ontvangt en controleert de bestelling
Pakt de bestelling uit en slaat deze op
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
Bestelt de voorraad
Reclameert foute levering bij de leverancier
Beheert de opslag van de voorraad
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Verzamelt informatie
Stelt de menukaart op
Selecteert dranken
Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
Maakt een operationeel plan
Plant en verdeelt de werkzaamheden
Begroot financiën
Bewaakt financiën
Stuurt medewerkers aan
Voert intern formele gesprekken
Keuzedelen
Code Keuzedeel Geldig vanaf Inschrijven tot
K0263 ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening geschikt voor niveau 4 01-03-2016 -
K1224 Barista basis - -
K1014 Bereiden van eenvoudige gerechten 01-10-2018 -
K0010 Bereidt gerechten 19-05-2017 01-04-2019
K0957 Bierkennis 01-10-2018 -
K0023 Digitale vaardigheden gevorderd 19-07-2016 -
K0024 Diversiteit 29-01-2022 -
K0959 Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs 01-04-2018 -
K0960 Duits A2/B1 in het beroepsonderwijs 01-04-2018 -
K0961 Duits B1/B2 in het beroepsonderwijs 01-04-2018 -