Vakexpert voeding, technologie en techniek

Crebocode Niveau Geldig vanaf Inschrijven tot Diplomeren tot
25979 4 01-08-2024 - -

De beginnend beroepsbeoefenaar is gericht op het produceren van grote hoeveelheden voedingsmiddelen voor mens en dier. De beginnend beroepsbeoefenaar is zich sterk bewust van de invloed die de verschillende factoren in de processtappen, waaronder het eigen handelen, hebben op het eindproduct, de productiviteit en de kosten. De beginnend beroepsbeoefenaar is een specialist, zowel op het gebied van productie van voeding als op het gebied van procesbeheersing, procesoptimalisatie en product- en procestechnologie. De beginnend beroepsbeoefenaar voelt zich verantwoordelijk voor procesoptimalisatie en de begeleiding van collega’s naast het beheren van proceslijnen en machines, het bewaken van het proces en het uitvoeren van onderhoud. De beginnend beroepsbeoefenaar heeft brede kennis van automatisering, de systemen en hoe die aan elkaar verbonden zijn. De beginnend beroepsbeoefenaar is voortdurend alert op situaties die gevaar opleveren voor de voedselveiligheid. De beginnend beroepsbeoefenaar is gericht op maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op de voeding die wordt geproduceerd en speelt daarop in. De beginnend beroepsbeoefenaar werkt in het primaire proces of neemt deel aan projecten.

Code Titel
Geen documenten gevonden
Doe de overlapcheck voor deze kwalificatie

Er is geen keuzedeel gevonden.

Er is sprake van ondoelmatige overlap.
Is er overlap?
Overlappende werkprocessen
Niveau complexiteit
Niveau verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Overlap vakkennis en vaardigheden
Niveau vakkennis en vaardigheden
Omvang vakkennis en vaardigheden
Er bestaat al een door de minister vastgestelde koppeling tussen deze kwalificatie en dit keuzedeel.
Dit keuzedeel is ontwikkeld voor deze kwalificatie. Er kan daarom geen sprake zijn van ondoelmatige overlap.
Er is geen overlap informatie gevonden.

Vul onderstaande gegevens in om een check uit te laten voeren door de Toetsingskamer.

Uw aanvraag is succesvol verwerkt. U ontvangt bericht als de check gereed is. Het aantal aanvragen voor een overlapcheck is onverwacht fors toegenomen. Het is niet uitgesloten dat dit tot vertraging zal leiden bij het verwerken van de aanvragen. De Toetsingskamer SBB stelt alles in het werk om aanvragen zo snel mogelijk te verwerken.

Er is een fout opgetreden bij het versturen van uw verzoek naar de beheerder, probeer het later nog een keer.

Er is (nog) geen leermiddel beschikbaar in de leermiddelen catalogus. Wilt u ook uw leermiddelen zichtbaar hebben in dit register? Ga dan naar het Koppelpunt Catalogusinformatie van Kennisnet.

Kerntaken en Werkprocessen
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Draagt zorg voor de bewerking en productie van voeding
Draagt zorg voor voedselkwaliteit
Draagt zorg voor voedselveiligheid en hygiëne
Controleert meetgegevens
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Bereidt voedingsproductie voor
Bedient en bewaakt productieapparatuur
Verricht eerstelijnsonderhoud en verhelpt eerstelijnsstoringen
Plant en verdeelt dagelijkse werkzaamheden
Begeleidt medewerkers op vaktechnisch gebied
Organiseert procesoptimalisatie
Keuzedelen
Code Keuzedeel Geldig vanaf Inschrijven tot
K0263 ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening geschikt voor niveau 4 01-08-2024 -
K1226 Begeleider praktijkleren - -
K0023 Digitale vaardigheden gevorderd 01-08-2024 -
K0024 Diversiteit 01-08-2024 -
K1480 Doorontwikkelen van ondernemerschap - -
K0601 Doorstroom groen hbo 01-08-2024 -
K0959 Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs 01-08-2024 -
K0960 Duits A2/B1 in het beroepsonderwijs 01-08-2024 -
K0961 Duits B1/B2 in het beroepsonderwijs 01-08-2024 -
K1492 Duurzaam handelen in de beroepspraktijk geschikt voor niveau 4 - -