Skin & care

Code Geldig vanaf
C0034 25-04-2020

De inhoud van dit scholingstraject richt zich op de werkzaamheden en bijbehorende kennis en vaardigheden m.b.t. gezichtsbehandelingen en cosmetische hand-, nagel- en voetbehandelingen. Ook is er aandacht voor de werkzaamheden voorgaand aan de behandeling (klantontvangst en voorbereiden van de behandeling) en werkzaamheden ter afronding van de behandeling en verkoop van aanvullende producten/diensten.

De doelgroep betreft enerzijds werkenden in de zorg die zich in het kader van Leven Lang Ontwikkelen willen verbreden om de cliënt beter van dienst te kunnen zijn op welzijnsaspecten. Denk aan Verzorgende IG, MZ3/4, HZW, SPW, etc. Er is geen voorkennis nodig over uiterlijke verzorging, wel wordt ervan uit gegaan dat er kennis is van lichaamssystemen, communicatie en plannen maken. De doelgroep betreft anderzijds schoonheidsspecialisten in de beautybranche die hun kennis en kunde willen actualiseren m.b.t. hedendaagse gezichtsbehandelingen en cosmetische hand- nagel en voet behandelingen.

In de context van de zorg wordt aandacht voor verzorging van de huid (gezicht, nagels, handen en voeten) door werkgever/zorginstellingen steeds meer gezien als welkome aanvullende zorg voor de oudere cliënt. Voor werkenden in de zorg biedt het scholingstraject de mogelijkheid tot verbreding van kennis en kunde waardoor zij de cliënt beter van dienst kunnen zijn op welzijnsaspecten en wordt het werk mogelijk ook aantrekkelijker waardoor ze behouden kunnen blijven voor de zorgsector. Initiatiefnemers ROC van Flevoland, Woonzorg Flevoland, Zorggroep Almere, Coloriet en Cordaan willen met dit scholingstraject in deze scholingsbehoefte voorzien, welke daarmee ook landelijk herkenbaar is. Daarnaast leven we in toenemende mate in een 24-uurs economie, met als gevolg dat de behoefte aan een ‘korte escape’ middels een schoonheidsbehandeling toeneemt. In de beauty-branche resulteert dit in toenemende mate in een behoefte aan hedendaagse gezichts- en cosmetische hand,- nagel- en voetbehandelingen. De beauty-branche is te typeren als een innovatieve branche met veranderend aanbod t.a.v. gebruikte technieken, apparatuur en materialen. Dit resulteert bij werkgevers in de behoefte om de kennis en kunde van schoonheidsspecialisten in de beautybranche actueel te houden en vraagt daarmee om bijscholing van zittend personeel. Initiatiefnemers ROC van Amsterdam en Soap treatment stores willen met dit scholingstraject in deze scholingsbehoefte voorzien, welke landelijk wordt herkend door brancheorganisatie ANBOS.

Na het volgen van dit scholingstraject kan de werkende in de zorg- en/of beautybranche (hedendaagse) gezichtsbehandelingen en cosmetische hand,- nagel- en voetbehandelingen voorbereiden, uitvoeren en afronden. Voor werkenden in de zorg leidt dit scholingstraject tot bredere inzetbaarheid op de genoemde taken en in het belevingsgericht werken met de zorgvragers. Voor werkenden in de beautybranche heeft dit betere inzetbaarheid tot gevolg m.b.t. het gebruik van nieuwe technieken, apparatuur en materialen.

Er is (nog) geen leermiddel beschikbaar in de leermiddelen catalogus. Wilt u ook uw leermiddelen zichtbaar hebben in dit register? Ga dan naar het Koppelpunt Catalogusinformatie van Kennisnet.

Kerntaken en Werkprocessen
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Ontvangt de cliënt en bereidt de behandeling voor
Voert een gezichtsbehandeling uit
Voert een cosmetische hand-, nagel- en voetbehandeling uit
Rondt de behandeling af en verkoopt aanvullende producten/diensten
Samengesteld uit kwalificatie
Crebo Kwalificatie Dossier Niveau Diplomeren tot
25404 Schoonheidsspecialist Schoonheidsverzorging (Gewijzigd 2016) 3 -