Introductie QRM industrieel produceren

Code SBU Aard van keuzedeel Geldig vanaf Geldig tot Certificaten Beroepsvereisten
K1190 240 Verbredend 13-11-2020 - Ja Nee

Een bedrijfsproces is een aaneenschakeling van activiteiten met als doel producten (of diensten) te leveren. Het productie- of fabricageproces is daar een onderdeel van. De methode om zo’n proces te optimaliseren (meten is weten) noemen we een proces verbetertechniek. Quick Response Manufacturing (QRM) is een procesverbetertechniek vanuit de invalshoek tijd. Het doel van deze methode is om orderdoorlooptijd zoveel mogelijk te verkorten. In dit keuzedeel wordt ingegaan op ander andere: - flexibel reactietijddenken; - Job Mapping bij QRM implementaties; - cellulaire eenheden; - FTMS (Focused Target Market Segment) en QRM cellen; - de relatie met LEAN.

Dit keuzedeel is bedoeld voor nieuwe en huidige medewerkers, werkzaam op niveau 2/3, in de proces- en timmerindustrie.

Bedrijven moeten inspelen op de wensen van klanten. Deze willen kortere levertijden, de output moet omhoog en de kosten omlaag. Quick Response Manufacturing (QRM) is een procesverbetermethode gericht op het continu verkorten van de doorlooptijd, zowel op kantoor als in de productie, met als doel de flexibiliteit en reactiesnelheid van een organisatie te vergroten. Bij de werving van nieuw personeel en bij de ontwikkeling van medewerkers in de proces- en timmerindustrie blijkt dat de bestaande beroepsopleidingen onvoldoende aansluiten bij de gewenste kennis en vaardigheden. Deze behoefte wordt onderschreven door Litop (namens de procesindustrie) en NBvT (namens de timmerindustrie). In zowel de proces- als de timmerindustrie komen nieuwe en huidige medewerkers in aanmerking voor het scholingstraject dat uitgevoerd wordt in samenwerking met mbo-instellingen. Door het keuzedeel Introductie QRM industrieel produceren in te zetten voor bijscholing van medewerkers in de proces- en timmerindustrie kan aan de scholingsbehoefte worden voldaan.

Na het volgen van het keuzedeel Introductie QRM industrieel produceren zijn medewerkers beter inzetbaar in de maakindustrie doordat zij procesverbetertechniek QRM toepassen om doorlooptijden zoveel mogelijk te verkorten.

SBB samen met SSWT

Toon eerdere overlapchecks Verberg eerdere overlapchecks
Geen overlap
Ondoelmatige overlap
Code Titel Resultaat
Doe de overlapcheck voor dit keuzedeel

Er is geen kwalificatie gevonden.

Er is sprake van ondoelmatige overlap.
Is er overlap?
Overlappende werkprocessen
Niveau complexiteit
Niveau verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Overlap vakkennis en vaardigheden
Niveau vakkennis en vaardigheden
Omvang vakkennis en vaardigheden
Er bestaat al een door de minister vastgestelde koppeling tussen deze kwalificatie en dit keuzedeel.
Er is geen overlap informatie gevonden.

Vul onderstaande gegevens in om een check uit te laten voeren door de Toetsingskamer.

Uw aanvraag is succesvol verwerkt. U ontvangt bericht als de check gereed is. Het aantal aanvragen voor een overlapcheck is onverwacht fors toegenomen. Het is niet uitgesloten dat dit tot vertraging zal leiden bij het verwerken van de aanvragen. De Toetsingskamer SBB stelt alles in het werk om aanvragen zo snel mogelijk te verwerken.

Er is een fout opgetreden bij het versturen van uw verzoek naar de beheerder, probeer het later nog een keer.

Er is (nog) geen leermiddel beschikbaar in de leermiddelen catalogus. Wilt u ook uw leermiddelen zichtbaar hebben in dit register? Ga dan naar het Koppelpunt Catalogusinformatie van Kennisnet.

Kerntaken en Werkprocessen
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Ontwikkeld voor kwalificatie(s)
Crebo Kwalificatie Dossier Niveau
25118 Allround timmerman Timmeren 3 -
25548 Creatief vakman Creatief vakmanschap 4 -
25587 Werkvoorbereider houttechniek Industrieel produceren met hout 4 -