E-commerce specialist

Crebocode Niveau Geldig vanaf Inschrijven tot Diplomeren tot
25876 4 01-08-2023 - -

Een e-commerce specialist werkt (meestal) in een kantooromgeving van een hybride handelsonderneming (MKB), bijvoorbeeld op een afdeling Marketing en/of Communicatie of een afdeling Verkoop. Deze commerciële functie komt in allerlei sectoren, branches en ondernemingen voor, onder andere in de retail, de groothandel, bij een bouwonderneming, bij een keukenspeciaalzaak met diverse vestigingen en bij een onderneming die roerende goederen verhuurt. Veel voorkomende alternatieve functiebenamingen voor e-commerce specialist zijn onder andere e-commerce medewerker, junior e-commerce specialist en junior e-commercemanager. Bij grotere ondernemingen is het takenpakket van een e-commerce specialist vaak afgebakend en gestandaardiseerd en worden de werkzaamheden verdeeld over diverse afdelingen/functies. Bij MKB-ondernemingen worden meestal alle voorkomende werkzaamheden door een e-commerce specialist opgepakt. E-commerce is als aanvulling op reguliere activiteiten voor veel ondernemingen heel interessant en waardevol. Voordelen van e-commerce zijn onder andere onafhankelijkheid van een locatie, 365 dagen per jaar en 24 uur per dag beschikbaar, geautomatiseerd voorraadbeheer en een grote hoeveelheid kennis/data van klanten en klantgedrag. Echter zijn hiervoor beschikking hebben over apparatuur, zoals een computer, smartphone of een tablet, én toegang hebben tot internet randvoorwaardelijk. Gedigitaliseerde bedrijfsvoering levert een onderneming data op, onder andere over behoeften en gedrag van klanten, processen en productinformatie (PIM). Inzicht in data maakt onder andere nieuwe kennis, nieuwe (verbeteringsgerichte) inzichten en het leveren van maatwerk via diverse kanalen aan klanten mogelijk. Belangrijke persoonskenmerken zijn oog hebben voor digitale ontwikkelingen in het vakgebied, communicatief, integer, deskundig op het vakgebied, klantgericht, overtuigend, oplossingsgericht, resultaatgericht, besluitvaardig, initiatiefrijk, creatief, digitaal vaardig, wendbaar, ondernemend, commercieel gedreven en collegiaal. De wettelijke kaders, procedures en kaders van de onderneming worden in acht genomen. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is beheersing van beroepsspecifiek Engels nodig.

Code Titel
Geen documenten gevonden
Doe de overlapcheck voor deze kwalificatie

Er is geen keuzedeel gevonden.

Er is sprake van ondoelmatige overlap.
Is er overlap?
Overlappende werkprocessen
Niveau complexiteit
Niveau verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Overlap vakkennis en vaardigheden
Niveau vakkennis en vaardigheden
Omvang vakkennis en vaardigheden
Er bestaat al een door de minister vastgestelde koppeling tussen deze kwalificatie en dit keuzedeel.
Er is geen overlap informatie gevonden.

Vul onderstaande gegevens in om een check uit te laten voeren door de Toetsingskamer.

Uw aanvraag is succesvol verwerkt. U ontvangt bericht als de check gereed is. Het aantal aanvragen voor een overlapcheck is onverwacht fors toegenomen. Het is niet uitgesloten dat dit tot vertraging zal leiden bij het verwerken van de aanvragen. De Toetsingskamer SBB stelt alles in het werk om aanvragen zo snel mogelijk te verwerken.

Er is een fout opgetreden bij het versturen van uw verzoek naar de beheerder, probeer het later nog een keer.

Hierbij een overzicht van geregistreerde beschikbare leermiddelen voor dit product van de kwalificatiestructuur. Wilt u ook uw leermiddelen zichtbaar hebben in dit register? Ga dan naar het Koppelpunt Catalogusinformatie van Kennisnet.

STATUS: Leverbaar
Basis Marketing voor het MBO is een aanrader voor elke niveau 3 en 4 opleiding met een commercieel element. Het marketingproces en de huidige customer journey staan centraal. De lesmethode is zeer toegankelijk en geeft de student een complete en praktische basis van het vakgebied marketing.
STATUS: Leverbaar
Dit kerntaakboek (B1-K1) is één van de twee basisboeken over de commerciële basistaak van een commercieel medewerker/manager (dus een gecombineerd niveau 3/4-boek, met extra opdrachten/teksten voor verdieping). Het boek begint met een inleiding over de kerntaak. Daarna volgen verdiepende…
STATUS: Leverbaar
"Digital Marketing en E-commerce Expert" is de meest actuele en complete lesmethode op dit gebied en daarmee bij uitstek geschikt voor de E-commerce Specialist.
STATUS: Leverbaar
STATUS: Leverbaar
Dit Engelstalige boek is inhoudelijk gelijk aan het Nederlandstalige kerntaakboek (B1-K2) en is één van de twee basisboeken over de commerciele basistaak van een commercieel medewerker/manager (dus een gecombineerd niveau 3/4-boek, met extra opdrachten/teksten voor verdieping). Het boek begint met…
1 - 5 van 15
Kerntaken en Werkprocessen
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Brengt de marktpositie van de onderneming in kaart
Analyseert de customer journey
Vertaalt trends en ontwikkelingen naar commerciële kansen
Brengt het commerciële aanbod van de onderneming in kaart
Doet verbetervoorstellen voor verkoop, marketing en/of marktbewerking
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Inventariseert wensen en behoeften
Voert marketing- en communicatie-activiteiten uit
Voert webcare uit
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Test en monitort online kanalen
Verzamelt commerciële data en geeft er betekenis aan
Adviseert over het verhogen van de conversie
Geeft vorm aan inhoudelijke verbetervoorstellen voor online kanalen
Participeert in netwerken
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Plant en bewaakt uit te voeren digitale werkzaamheden
Ontwikkelt online content
Plaatst en beheert content
Evalueert webcare-activiteiten en doet verbetervoorstellen
Gekoppelde keuzedelen
Code Keuzedeel Koppeling vanaf Koppeling tot
K0214 Algemene economie 01-08-2023 -
K0263 ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening geschikt voor niveau 4 01-08-2023 -
K0004 Artwork en dessins 01-07-2023 -
K0790 Belevingsgericht werken 01-08-2023 -
K0460 Commercieel technisch bouwadvies 01-08-2023 -
K0189 Corporate design 01-08-2023 -
K0250 Crossmediaal communiceren 01-08-2023 -
K0023 Digitale vaardigheden gevorderd 01-08-2023 -
K0959 Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs 01-08-2023 -
K0960 Duits A2/B1 in het beroepsonderwijs 01-08-2023 -