Zelfstandig werkend bakker

Crebocode Niveau Geldig vanaf Inschrijven tot Diplomeren tot
25722 3 01-08-2022 - -

De Zelfstandig werkend bakker is gericht op de kwaliteit van grondstoffen, producten en processen in de bakkerij. Hiervoor heeft de beroepsbeoefenaar een groot kwaliteitsbewustzijn nodig en is hij/zij alert op zaken die mogelijk fout kunnen gaan. De beroepsbeoefenaar heeft aandacht voor duurzaamheid. Het gaat hier bijvoorbeeld om materiaalkeuze, verwerking van afval, gebruik van machines en bewust omgaan met (drink)water en/of energie. De beroepsbeoefenaar toont creativiteit en improvisatievermogen bij het bedenken van nieuwe producten en recepten en speelt daarbij in op de wensen en behoeften van de klant.

Code Titel
Geen documenten gevonden
Doe de overlapcheck voor deze kwalificatie

Er is geen keuzedeel gevonden.

Er is sprake van ondoelmatige overlap.
Is er overlap?
Overlappende werkprocessen
Niveau complexiteit
Niveau verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Overlap vakkennis en vaardigheden
Niveau vakkennis en vaardigheden
Omvang vakkennis en vaardigheden
Er bestaat al een door de minister vastgestelde koppeling tussen deze kwalificatie en dit keuzedeel.
Er is geen overlap informatie gevonden.

Vul onderstaande gegevens in om een check uit te laten voeren door de Toetsingskamer.

Uw aanvraag is succesvol verwerkt. U ontvangt bericht als de check gereed is. Het aantal aanvragen voor een overlapcheck is onverwacht fors toegenomen. Het is niet uitgesloten dat dit tot vertraging zal leiden bij het verwerken van de aanvragen. De Toetsingskamer SBB stelt alles in het werk om aanvragen zo snel mogelijk te verwerken.

Er is een fout opgetreden bij het versturen van uw verzoek naar de beheerder, probeer het later nog een keer.

Er is (nog) geen leermiddel beschikbaar in de leermiddelen catalogus. Wilt u ook uw leermiddelen zichtbaar hebben in dit register? Ga dan naar het Koppelpunt Catalogusinformatie van Kennisnet.

Kerntaken en Werkprocessen
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Plant de productie van bakkerijproducten
Bereidt de productie van bakkerijproducten voor
Bereidt bakkerijproducten
Verwerkt, modelleert en bakt bakkerijproducten
Decoreert bakkerijproducten en werkt deze af
Bewaakt en borgt de kwaliteit van bakkerijproducten
Verpakt en presenteert bakkerijproducten of onafgebakken bakkerijproducten en slaat deze op
Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Bestelt benodigde grondstoffen en producten
Controleert grondstoffen en producten bij ontvangst op (opslag)specificaties
Slaat geleverde grondstoffen en producten op in geconditioneerde ruimtes
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Bedenkt ideeën voor het vernieuwen van het assortiment en ontwikkelt receptuur
Introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur op de werkvloer
Informeert en adviseert over nieuwe/vernieuwde bakkerijproducten
Gekoppelde keuzedelen
Code Keuzedeel Koppeling vanaf Koppeling tot
K1073 Ambachtelijke ijsbereiding 01-08-2022 -
K0262 ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening geschikt voor niveau 3 01-08-2022 -
K0790 Belevingsgericht werken 01-08-2022 -
K1014 Bereiden van eenvoudige gerechten 01-08-2022 -
K0022 Digitale vaardigheden basis 01-08-2022 -
K0023 Digitale vaardigheden gevorderd 01-08-2022 -
K0024 Diversiteit 01-08-2022 -
K0959 Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs 01-08-2022 -
K0960 Duits A2/B1 in het beroepsonderwijs 01-08-2022 -
K0961 Duits B1/B2 in het beroepsonderwijs 01-08-2022 -