Zelfstandig werkend kok

Crebocode Niveau Geldig vanaf Inschrijven tot Diplomeren tot
25182 3 01-08-2015 - -

De Zelfstandig werkend kok bereidt gerechten en componenten en is daarbij in staat om rekening te houden met specifieke wensen van gasten (zoals bijvoorbeeld diëten). Wanneer hij in de keuken van een instelling werkt wordt er meestal gesproken over gasten, cliënten of patiënten. De Zelfstandig werkend kok voert naast de bovenstaande werkzaamheden een aantal ondersteunende werkzaamheden uit, zoals het beheren van de keukenvoorraad, meedenken over gerechten op de menukaart en het constant verbeteren van de kwaliteit van het werk. Ook voert hij werkzaamheden uit op het gebied van voorraadbeheer en ondersteunende werkzaamheden, zoals het bevorderen van de efficiency en kostenbeheersing. Daarnaast helpt de Zelfstandig werkend kok nieuwe en/of lerende medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Daarin toont hij zijn enthousiasme voor het vak. De Zelfstandig werkend kok maakt zelf een planning voor de uitvoering van deze werkzaamheden en voert deze ook zelfstandig uit. Uiteraard wordt hij vaak bijgestaan door collega's en hulpkrachten. De Zelfstandig werkend kok kan kostenbewust handelen en vertoont commercieel gedrag.

Code Titel
Geen documenten gevonden
Doe de overlapcheck voor deze kwalificatie

Er is geen keuzedeel gevonden.

Er is sprake van ondoelmatige overlap.
Is er overlap?
Overlappende werkprocessen
Niveau complexiteit
Niveau verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Overlap vakkennis en vaardigheden
Niveau vakkennis en vaardigheden
Omvang vakkennis en vaardigheden
Er bestaat al een door de minister vastgestelde koppeling tussen deze kwalificatie en dit keuzedeel.
Er is geen overlap informatie gevonden.

Vul onderstaande gegevens in om een check uit te laten voeren door de Toetsingskamer.

Uw aanvraag is succesvol verwerkt. U ontvangt bericht als de check gereed is. Het aantal aanvragen voor een overlapcheck is onverwacht fors toegenomen. Het is niet uitgesloten dat dit tot vertraging zal leiden bij het verwerken van de aanvragen. De Toetsingskamer SBB stelt alles in het werk om aanvragen zo snel mogelijk te verwerken.

Er is een fout opgetreden bij het versturen van uw verzoek naar de beheerder, probeer het later nog een keer.

Hierbij een overzicht van geregistreerde beschikbare leermiddelen voor dit product van de kwalificatiestructuur. Wilt u ook uw leermiddelen zichtbaar hebben in dit register? Ga dan naar het Koppelpunt Catalogusinformatie van Kennisnet.

STATUS: Leverbaar
Engels A1-niveau voor KOK ENG A1 KOK Dit beroepsgerichte leerwerkboek Engels op A1 niveau is speciaal geschreven voor de kok binnen het dossier Keuken. Elk hoofdstuk heeft gevarieerde opdrachten voor alle vaardigheden ondersteund door idioom (StudyGo) en grammatica. De aansprekende teksten en…
STATUS: Leverbaar
Keukenorganisatie
STATUS: Leverbaar
KOK BASIS: Keukentechniek In het boek keukentechnieken worden de technieken beschreven die in de keuken voorkomen. Je krijgt kennis over het gereedschap dat je kunt gebruiken en welke technieken je toepast bij verschillende producten en handelingen.
STATUS: Leverbaar
Als zelfstandig werkend kok moet je kennis hebben over vele soorten keukentechnieken. Daarvoor moet je ook de samenstelling van ingrediënten kennen, zodat je weet welke keukentechniek je kunt toepassen. Dat wordt allemaal in dit profielboek toegelicht.
STATUS: Leverbaar
KOK BASIS: Kok als vakman/-vrouw In de keuken ben je niet alleen bezig met het bereiden van gerechten. Er komt veel meer bij kijken, denk bijvoorbeeld aan wat valt er onder horeca, hygiëne, HACCP, bestellen en opslaan van goederen, veilig werken, duurzaamheid en de kwaliteit.
1 - 5 van 11
Kerntaken en Werkprocessen
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Plant zijn werkzaamheden
Maakt mise en place
Past recepten aan
Bereidt gerechten en componenten
Werkt gerechten voor de uitgifte af
Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
Verricht onderhoud aan keukeninventaris
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Bestelt benodigde producten
Ontvangt en controleert geleverde producten
Slaat geleverde producten op
Controleert producten en voert keukenadministratie uit
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Ontwikkelt nieuwe gerechten
Voert menu-engineering uit
Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers
Gekoppelde keuzedelen
Code Keuzedeel Koppeling vanaf Koppeling tot
K0262 ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening geschikt voor niveau 3 01-03-2016 -
K0140 Aziatische keuken 01-03-2016 -
K0790 Belevingsgericht werken 04-01-2018 -
K0757 Bereidt brood- en banketproducten 19-05-2017 -
K0957 Bierkennis 01-10-2018 -
K0891 De gastvrije kok 04-01-2018 -
K0022 Digitale vaardigheden basis 19-07-2016 -
K0023 Digitale vaardigheden gevorderd 19-07-2016 -
K0024 Diversiteit 29-01-2022 -
K1015 Drankenkennis 2, alcoholhoudende dranken 01-10-2018 -