Assistent bouwen, wonen en onderhoud

Crebocode Niveau Geldig vanaf Inschrijven tot Diplomeren tot
25740 1 01-08-2022 - -

De Assistent bouwen, wonen en onderhoud werkt in uiteenlopende branches op het gebied van bouwen, wonen en onderhoud. Hij kan werken in de hout- en meubelbranche, in de afbouwbranche, in de schilders- en onderhoudsbranche (inclusief industriële lakverwerking), op het gebied van afval, milieu, beheer en onderhoud openbare ruimte (AMBOR), in de bouw of in de infra. Het gaat om allerlei soorten werk op heel verschillende plaatsen. Soms werkt hij in een werkplaats, zoals in de hout- en meubelbranche. In de industriële lakverwerking (schildersbranche) werkt hij in geconditioneerde werkruimten en werkplaatsen. Veel vaker gaat het om werk op locatie, zowel binnen als buiten. In de afbouw is hij meestal, en in de schilders- en onderhoudsbranche soms, binnen aan het werk, zoals in de woning- en utiliteitsbouw, bij particuliere woningen, kantoorpanden en ziekenhuizen. In de bouw, de infra, bij AMBOR werk en ook in de schilders- en onderhoudsbranche werkt hij daarentegen (voornamelijk) buiten. Voor dat werk is het van belang dat iemand graag buiten werkt. Hij werkt dan in de openbare ruimte, op bouwplaatsen, in een buitengebied of aan het water. Bij buitenwerk moet hij rekening houden met wisselende weersomstandigheden en heeft hij in sommige branches te maken met werk op hoogte. Dan moet hij goed om kunnen gaan met klimmateriaal. Hij kan dan ook uit een grote variatie aan werk kiezen om zich verder in te bekwamen. Veel van het werk speelt zich af op wisselende plaatsen en onder wisselende omstandigheden. Hij moet daar flexibel mee om kunnen gaan. Vaak gaat het om werk waar de zorg voor zijn persoonlijke veiligheid en die van zijn collega en het opvolgen van arbo- en milieuregels in allerlei situaties van groot belang is. Bij de schilders en de afbouw vraagt veiligheid daarnaast permanent aandacht omdat werk op hoogte daar regelmatig voor komt. De Assistent bouwen, wonen en onderhoud werkt onder toezicht en bijna altijd samen met een collega of in een team. Soms heeft hij te maken met steeds weer andere collega's. Hij moet dan ook goed kunnen samenwerken en van aanpakken weten. Hij heeft niet functioneel te maken met derden, zoals een uitvoerder, klant of bewoner. Hij moet hen wel netjes te woord staan en naar de juiste collega doorverwijzen. Daarnaast moet hij ervoor zorgen dat hij geen overlast of schade veroorzaakt.

Code Titel
Geen documenten gevonden
Doe de overlapcheck voor deze kwalificatie

Er is geen keuzedeel gevonden.

Er is sprake van ondoelmatige overlap.
Is er overlap?
Overlappende werkprocessen
Niveau complexiteit
Niveau verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Overlap vakkennis en vaardigheden
Niveau vakkennis en vaardigheden
Omvang vakkennis en vaardigheden
Er bestaat al een door de minister vastgestelde koppeling tussen deze kwalificatie en dit keuzedeel.
Er is geen overlap informatie gevonden.

Vul onderstaande gegevens in om een check uit te laten voeren door de Toetsingskamer.

Uw aanvraag is succesvol verwerkt. U ontvangt bericht als de check gereed is. Het aantal aanvragen voor een overlapcheck is onverwacht fors toegenomen. Het is niet uitgesloten dat dit tot vertraging zal leiden bij het verwerken van de aanvragen. De Toetsingskamer SBB stelt alles in het werk om aanvragen zo snel mogelijk te verwerken.

Er is een fout opgetreden bij het versturen van uw verzoek naar de beheerder, probeer het later nog een keer.

Hierbij een overzicht van geregistreerde beschikbare leermiddelen voor dit product van de kwalificatiestructuur. Wilt u ook uw leermiddelen zichtbaar hebben in dit register? Ga dan naar het Koppelpunt Catalogusinformatie van Kennisnet.

STATUS: Leverbaar
Dit leerwerkboek is onderdeel van de lesmethode 'Entree, niveau 1'. Het boek is inzetbaar voor alle profielen binnen Entree opleidingen. Met dit boek wordt de kerntaak ‘Werkt als assistent in een arbeidsorganisatie’(B1-K1) afgedekt. Het studieboek leert studenten belangrijke werknemersvaardigheden.…
STATUS: Leverbaar
Assistent bouwen, wonen en onderhoud
STATUS: Leverbaar
Dit pakket is bedoeld voor de opleiding Assistent Poedercoaten.
STATUS: Leverbaar
Biedt uw school de opleiding Entree - richting Schilder aan? En werkt u met ons lesmateriaal? Dan heeft u dit docentenpakket nodig.
STATUS: Leverbaar
Biedt uw school de opleiding Entree - richting Schilder aan? En werkt u met ons lesmateriaal? Dan heeft u dit docentenpakket nodig.
1 - 5 van 15
Kerntaken en Werkprocessen
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Bereidt assisterende werkzaamheden voor
Voert assisterende werkzaamheden uit
Meldt zich ter afsluiting van zijn assisterende werkzaamheden af
Complexiteit
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Vakkennis en vaardigheden
Verzamelt benodigdheden voor een opdracht en maakt de werkplek gebruiksklaar
Voert werk uit in de bouw, infra, afbouw, hout- en meubelbranche, schildersbranche of AMBOR
Rondt het werk in de bouw, infra, afbouw, hout- en meubelbranche, schildersbranche of AMBOR af
Gekoppelde keuzedelen
Code Keuzedeel Koppeling vanaf Koppeling tot
K0139 Afbouwwerkzaamheden voor de assistent 01-08-2022 -
K0425 Assisteren bij afvalbeheer 01-08-2022 -
K0426 Assisteren bij het beheer van de openbare ruimte 01-08-2022 -
K0022 Digitale vaardigheden basis 01-08-2022 -
K0959 Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs 01-08-2022 -
K0028 Duurzaamheid in het beroep A 01-08-2022 -
K0984 Engels A1/A2 in het beroepsonderwijs 01-08-2022 -
K0802 Engels A2/B1 01-08-2022 -
K0803 Engels B1/B2 01-08-2022 -
K0985 Frans A1/A2 in het beroepsonderwijs 01-08-2022 -